Αρχική » «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ» : Πανηγυρική  πρώτη συνεδρίαση και συγκρότηση Δ.Σ. στην Αρχαία Ολυμπία

«ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ» : Πανηγυρική  πρώτη συνεδρίαση και συγκρότηση Δ.Σ. στην Αρχαία Ολυμπία

από Maria Petroutsa

  • Αναγνώριση «Ηλειακής Κουζίνας» και συσκέψεις με Ηλείους παραγωγούς ελαιολάδου και πορτοκαλιών με σκοπό τη συμμετοχή της «Επειών Γη» σε εκθέσεις και την υποβολή χρηματοδοτικών προτάσεων.
  • Επαφές με κρατικά πανεπιστήμια της Ιταλίας για την ανταλλαγή φοιτητών (Erasmus) και τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας – Συνάντηση με Συλλόγους και Διεθνή Φεστιβάλ για συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ηλεία.

Νομική υπόσταση προσλαμβάνει  τις επόμενες μέρες η εταιρεία μη κερδοσκοπικού σκοπού με την επωνυμία «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ»  που έχουν συστήσει οι Δήμοι Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, με την Ιερά Μητρόπολη της Ηλείας σε συνεργασία με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Μετά την επίσκεψη του περασμένου Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη και την συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, αλλά και τη σύσκεψη που ακολούθησε στην Αθήνα, στα γραφεία του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, οι τρεις Δήμοι ενέκριναν με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων το καταστατικό της εταιρείας και προχωρούν πλέον στο σχεδιασμό τους που δεν είναι άλλος από διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από διασυνοριακά ευρωπαϊκά προγράμματα.

Οι τρεις Δήμοι της Ηλείας μέσω της αδελφοποίησής τους με ισάριθμους Δήμους της Κάτω Ιταλίας, από κοινού με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και την Πατριαρχική Ιερά Μονή Βλατάδων, έχοντας την έμπρακτη υποστήριξη του Ηλείου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου και «οδηγό» τους το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Αθηνών διεκδικούν χρηματοδοτήσεις με σκοπό να καταστήσουν την  Ηλεία θρησκευτικό, περιβαλλοντολογικό, εκπαιδευτικό και φυσιολατρικό τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία -οικονομία

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΗΣ «ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ» ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Η πανηγυρική  πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ»  θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματισθεί τις προηγούμενες ημέρες απανωτές συσκέψεις στα Δημαρχεία Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδραβίδας Κυλλήνης τόσο για τον συντονισμό που αφορά στην αναγνώριση της «Ηλειακής Κουζίνας» όσο και με Ηλείους παραγωγούς ελαιολάδου με σκοπό τη συμμετοχή της «Επειών Γή» στην έκθεση ελαιολάδου στην Τεργέστη τον Μάρτιο του 2025.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με παραγωγούς πορτοκαλιών για ενημέρωση και την υποβολή πρότασης της «Επειών Γη» στο διασυνοριακό Projectnext-med ”CITRUSMED” από κοινού με Ισπανία , Ιταλία, Αίγυπτο, Ιορδανία, Τυνησία και Τουρκία

Θα συζητηθούν ακόμη οι προοπτικές που διανοίγονται μέσα από τις επαφές που προγραμματίζει η  «Επειών Γη» με κρατικά πανεπιστήμια της Ιταλίας με σκοπό την ανταλλαγή φοιτητών (Erasmus) και τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας

Την Παρασκευή 24/05/2024  το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνάντηση της Αμφικτυονίας με Συλλόγους και τα Διεθνή Φεστιβάλ των Δήμων με θέμα τα δρώμενα του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Ηλεία από 20 μέχρι και 21 Σεπτεμβρίου 2024 με τίτλο: «Ελλάδα-Μεγάλη Ελλάδα- Ιταλία, Κοινά πολιτιστικά αντιδάνεια και προκλήσεις στη νέα χιλιετία.»

Το Σάββατο 25 /05/ 2024 θα λάβει χώρα στην Αρχαία Ολυμπία. η πανηγυρική συνεδρίαση του πρώτου Δ.Σ. με θέμα την εκλογή Προεδρείου και την υπογραφή του καταστατικού της εταιρείας.

Επίσης θα γίνει η παρουσίαση των πρώτων ενεργειών της εταιρείας και θα ληφθεί  απόφαση για αυτές ενώ θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. όπου θα γίνει ενημέρωση και  παρουσίαση των σκοπών της δημιουργίας της «Αμφικτυονίας Επειών Γή» 

 Να σημειωθεί τέλος ότι με βάση το πρόγραμμα τα μέλη της «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ»  θα πραγματοποιήσουν εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο καθώς και στον Αντιπεριεφερειάρχη Ηλείας κ. Νικο Κοροβέση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00