Αρχική » Πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του αναβατορίου για τα άτομα ΑΜΕΑ στο Δημοτικό κολυμβητήριο Αμαλιάδας

Πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του αναβατορίου για τα άτομα ΑΜΕΑ στο Δημοτικό κολυμβητήριο Αμαλιάδας

από Maria Petroutsa

Το Σάββατο 15 Ιουλίου στις 11 το πρωί, έλαβε χώρα η παράδοση του αναβατορίου για άτομα ΑΜΕΑ  στο Δημοτικό κολυμβητήριο Αμαλιάδας.

Το αναβατόριο είναι μια δωρεά της εταιρείας ΚΥΚΝΟΣ για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Από νωρίς τεχνικοί της εταιρίας ιατρικού εξοπλισμού εγκατέστησαν το αναβατόριο στην πισίνα και έδειξαν λεπτομερώς την λειτουργία του στα μέλη του συλλόγου του Επειού, τον πρόεδρο κ. Θεόδωρο Σάκκο και τον προπονητή κ. Φώτη Καραμούσαντα. Παρών ήταν και ο επόπτης του Αθλητικού κέντρου Αμαλιάδας και υπεύθυνος δημοτικός υπάλληλος του κολυμβητηρίου κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος ο οποίος επίσης ενημερώθηκε για την λειτουργία του μηχανήματος.

Ζητήθηκε από μια εθελόντρια να κάνει την πρώτη δοκιμή, και με προθυμία δέχτηκε. Όπως ενημερωθήκαμε από την εταιρεία, το ανθρώπινο βάρος που μπορεί να διαχειριστεί το μηχάνημα είναι τα 136 κιλά. Έγινε η κατάβαση της εθελόντριας στο νερό με προσοχή αφού προηγουμένως της είχαν φορέσει ζώνη ασφαλείας. Στην συνέχεια ο προπονητής της έδωσε το κατάλληλο βοήθημα για την προπόνηση της στο νερό.

Σύντομα στον χώρο κατέφθασε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Ο Ηλείος” κ. Γιώργος Μπακέλλας, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Παρασκευόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Παναγιώτης Παναγιωτάρας.

Εξίσου ενημερώθηκαν από τους τεχνικούς της εταιρείας για την ασφαλή λειτουργία του μηχανήματος και θέλησαν να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες. Δυστυχώς οι δωρητές δεν ήταν σε θέση να παρευρεθούν λόγω προσωπικών υποχρεώσεων αλλά δεν θα μπορούσαν να λείπουν εκπρόσωποι των ατόμων ΑΜΕΑ. Το παρών έδωσαν η οργανωτική γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Ηλείας κ. Παναγιώτα Πετρουτσά και  ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου κ. Στέφανος Δημητρόπουλος.

Στην συνέχεια ο κ. Λυμπέρης συνομίλησε με την κ. Πετρουτσά και τον κ. Δημητρόπουλο, οι οποίοι ναι μεν χάρηκαν για την εγκατάσταση του αναβατορίου, αλλά του έθιξαν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα ΑΜΕΑ  όσο αφορά την χρήση του κολυμβητηρίου.

Στην συνέχεια παραχωρήθηκε συνέντευξη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την εγκατάσταση του αναβατορίου και την προσφορά της εταιρείας ΚΥΚΝΟΣ. Μίλησε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης. Ο πρόεδρος του Ηλείου κ. Μπακέλλας, ο οποίος επεσήμανε ότι από Σεπτέμβριο θα υπάρχει εξιδεικευμένο προσωπικό ώστε να ξεκινήσουν κινησιοθεραπείες με την βοήθεια του συγκεκριμένου μηχανήματος.

Συνέντευξη έδωσε και η κ. Παναγιώτα Πετρουτσά και επεσήμανε πόσο σημαντική είναι αυτή η εξέλιξη για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα πρότυπο κολυμβητήριο στην περιοχή μας σαν και αυτό. Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η κίνηση και ευχήθηκε να υπάρχουν περισσότερες βελτιώσεις για τα άτομα ΑΜΕΑ.

Ο κ. Σάκκος χαρακτήρισε σαν μεγάλη νίκη την εγκατάσταση του αναβατορίου στο κολυμβητήριο γιατί η  κ. Πετρουτσά είναι και η ίδια είναι ενεργό μέλος του κολυμβητηρίου και νοιάζεται προσωπικά για την αναβάθμιση του, μιας και η ίδια έχει δει σημαντική βελτίωση στην υγεία της με την άσκηση της κολύμβησης. Η Παναγιώτα Πετρουτσά σαν ενεργό μέλος του σωματείου Παραπληγικών Ηλείας και πολίτης που νοιάζεται για το καλό του τόπου, θα είναι και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη “Ήλιδα 36” του Ανδρέα Παπαδάκου.

Ως Μαντάτο, διαπιστώσαμε ότι ναι μεν έγινε μια θετική κίνηση για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ωστόσο η πρόσβαση στο κολυμβητήριο όχι μόνο για τα άτομα ΑΜΕΑ αλλά και για απλούς πολίτες δεν είναι εύκολη με κακοτεχνίες στην είσοδο και στο ειδικό δάπεδο που χρειάζεται άμεσα αλλαγή. Επίσης δεν υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες για άτομα ΑΜΕΑ. Ευχόμαστε σύντομα οι αρμόδιοι να δώσουν λύση.

Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00